sdílet Lázně Piešťany Spa Hotel Grand Splendid na Facebooku
Lázně Piešťany Spa Hotel Grand Splendid česká verze  Lázně Piešťany Spa Hotel Grand Splendid slovenská verzia  Lázně Piešťany Spa Hotel Grand Splendid english version  Lázně Piešťany Spa Hotel Grand Splendid deutsch version

Lázně Piešťany Spa Hotel Grand Splendid Piešťany, Piešťany Ubytování

Poptávka UBYTOVÁNÍ - nezávazná – klikněte

Popis:


SPA Hotel Grand Splendid Piešťany je součástí hotelového komplexu Balnea Grand Splendid, který uzavírá Balneacentrum v severní části Lázeňského ostrova. Je situován v zeleni parku, který láká na příjemné procházky nebo posezení ve stínu stoletých stromů. Na jedné straně je komplex propojený chodbou s balneorehabilitací, na druhé straně se Společenským centrem. Všechny služby máte na dosah ruky.

SPA Hotel Grand Splendid Piešťany - Ubytování: Balnea Splendid *** poskytuje komfortní ubytování v 138 pokojích a 5 apartmánech, které jsou vybaveny koupelnou s vanou, toaletou, televizorem se satelitními programy, minibarem, trezorem, vysoušečem vlasů, telefonem s přímou volbou a možností internetového připojení. Hotel má bezbariérový vstup.

V těsné blízkosti hotelového komplexu je situován moderní golfový areál, v prostorách kterého se nachází indoor golf centrum, kde máte možnost vyzkoušet si golf na golfových simulátorech nejvyšší kvality, prohlédnout si sportovní přenosy z celého světa při kávě či džusu, k dispozici je půjčovna golfových potřeb i golfový obchod.

SPA Hotel Grand Splendid Piešťany - Léčba: Ordinace lázeňských lékařů se nacházejí přímo v hotelu. Léčebné procedury poskytujeme v balneorehabilitačním centru II, které je spojeno s hotelem chodbou.

Léčebné lázeňské pobyty jsou určeny především pro lidi, kteří trpí některým z indikovaných onemocnění. Léčebný pobyt začíná vstupním lékařským vyšetřením a potřebnou diagnostikou, na jejímž základě lékař určí druh a stádium onemocnění a předepíše optimální kombinaci procedur (v průměru 4 procedury denně, 6 x týdně). V průběhu léčby absolvuje host kontrolní vyšetření a po jejím ukončení výstupní prohlídku s doporučeními dalšího léčebného režimu.

V ceně všech typů léčebného pobytu je zahrnuto: zdravotní péče, léčebné procedury, ubytování, plná penze (v případě potřeby je k dispozici dietní strava) a volný vstup do bazénu. Doporučená délka pobytu na dosažení pozitivních výsledků a výrazného zlepšení zdravotního stavu je 3 týdny, minimální délka pobytu je 6 přenocování. Základním léčebným programem je tradiční Komplexní lázeňský pobyt. Kromě něj nabízíme i speciální léčebné programy, které jsou připraveny na vědecké bázi a obsahují speciální balneoterapeutické a rehabilitační postupy. Jsou obohaceny o nadstandardní léčebné procedury, služby a bonusy.

Relax a Wellness - aktivní dovolená: Golf, tenis, vodní a saunový svět, atraktivní kulturní akce a výlety v kombinaci s jedinečnými léčebnými a relaxačními procedurami - to jsou ideální podmínky pro relax a načerpání nové životní energie. Přijďte do Piešťan strávit nezapomenutelnou zdravotní dovolenou!

Regenerační lázeňské pobyty jsou určeny pro lidi, kteří hledají odpočinek a relax v klidném prostředí Lázeňského ostrova. Všechny služby máte na dosah ruky. Týden pobytu Vám přinese dokonalou regeneraci celého těla, novou životní energii a vnitřní harmonii. Regenerační pobyty Vám pomohou aktivně se vyrovnat se s důsledky stresu a uspěchaného životního stylu a také působí preventivně proti vzniku mnoha civilizačních onemocnění. Regenerační pobyt začíná krátkou vstupní konzultací s lékařem a zahrnuje od dvou do čtyř procedur denně (podle typu programu), ubytování, polopenzi a volný vstup do bazénu.

Typy pokojů


Základní informace: sekretářské služby, směnárna, Informační služba, lékařská služba v dosahu, placený hotelový transport, úschovna cenných předmětů, garáže, parkovací plocha v areálu, Internetové připojení k dispozici

Dostupnost střediska:

Lázeňské služby:



Popis lázeňského zařízení: Prírodné liečivé zdroje: Kúpele Piešťany vďačia za svoju povesť predovšetkým unikátnym prírodným prameňom termálnej minerálnej vody, ktorá vyviera z hĺbky 2000 metrov, vynáša niektoré špecifické zlúčeniny a energiu zemskej magmy.

Táto voda je aj hlavným činiteľom tvorby nenapodobniteľného miestneho produktu – liečivého sírneho bahna. Ide o zvláštny peloid, ktorého zloženie je výsledkom dlhodobej reakcie termálnej vody s miestnymi mäkkými horninami a špecifickou bakteriálnou mikroflórou.

Piešťanská termálna minerálna voda: to je desať prameňov s priemerným obsahom 1.500 mg minerálnych látok na 1 l minerálnej vody. Voda vyviera z tektonických zlomov z hĺbky asi 2000 metrov, zachytáva sa v hĺbke 60 m, čo zaručuje jej konštantné chemické zloženie a teplotu. Teplota prameňov je 67 až 69 °C. Je to stredne mineralizovaná, síranovo-hydrogenuhličitanová, vápenato-sodná, sírna, horúca voda. Využíva sa hlavne na kúpele, ale tiež na pitnú kúru.

Najdôležitejším komponentom pre liečbu ochorení pohybového aparátu je vysoký obsah síry (od 6 do 10 mg / l), ktorá sa vo vode vyskytuje v rôznych formách a chemických zlúčeninách (sírany, siričitany, sulfidy). Dôležitý je aj vysoký obsah sírovodíka – v priemere 4,7 mg na liter vody.

Termálna minerálna voda pôsobí mechanicky hydrostatickým tlakom a vztlakom, teda uľahčuje pohyb vďaka zníženému účinku gravitácie, ale tiež napomáha zlepšeniu cirkulácie krvi a lymfy. Tlak vody pôsobí ako bandáž, čo uľahčuje cvičenie a pohyb vo vode. Fyzikálnym účinkom termálnej minerálnej vody je hypertermická reakcia organizmu. Do tejto reakcie sa zapája nervový, srdcovo-cievny, respiračný a endokrinný systém, ale aj imunitný systém. Dôležitý je aj chemický účinok sírnej vody (penetrácia sírnych látok počas kúpeľa i po ňom) z kože do hlbších tkanív, kde sa viažu vo forme chondroitinsulfátu a potláčajú aktivitu kyseliny hyalurónovej. Síra tiež zlepšenie rekrvenie, odstraňuje odumreté kožné bunky, prispieva k obnove pokožky a má antibakteriálne účinky.

Piešťanské sírne bahno: Sírne bahno je unikátny peloid v európskom i svetovom meradle. Jeho podstatou sú usadeniny vznikajúce v obtokovom ramene rieky Váh v mieste výverov sírnej termálnej minerálnej vody.

Pre balneologické využitie je bahno pripravované originálnou technológiou, počas ktorej podlieha procesu dozrievania a regenerácie s početnými chemickými a biologickými reakciami. Dozreté bahno je oceľovo modré až čierne, má maslovitú, mazľavú konzistenciu, je plastické, tepelne vodivé, ochladzuje sa štvornásobne pomalšie ako voda, oproti ktorej má 350x väčšiu viskozitu. Zábaly bahnom z Piešťan pôsobia na výživu chrupavky, na minerálne zmeny kostí, na kĺbové púzdra a na svaly a šľachy. Významné je aj pôsobenie na metabolizmus medzistavcovej platničky, pri ktorom dochádza k obnove substancii platničky a k zlepšeniu jej hydratácie. Ďalším účinkom je potlačenie aktivity leukocytárnej elastázy, ktorá sa podieľa na deštrukcii kĺbových štruktúr pri zápalových ochoreniach kĺbov.

Indikácie kúpeľnej liečby: Piešťanské kúpele sa špecializujú na liečbu chorôb pohybového aparátu, teda kostí, kĺbov, svalov a spojivových tkanív, ale aj centrálnych a periférnych nervov, bez ktorých nie je možné riadenie pohybových funkcií. Hlavným cieľom našich liečebných postupov je predovšetkým obnova komplexných pohybových funkcií pohybového aparátu.

Indikácie kúpeľnej liečby - dospelí:- degeneratívne ochorenia pohybového aparátu
- ochorenia chrbtice, koreňové syndrómy vertebrogénneho pôvodu
- stavy po úrazoch a operáciách pohybového aparátu
- skoliózy
- chronické reumatické ochorenia, reumatoidná artritída, Bechterevova choroba, - stavy po reaktívnych artritídach
- mimokĺbny reumatizmus
- polyneuropatie s paretickými prejavmi
- stavy po meningoencefalitídach a po myelitídach
- ľahké hemiparézy a paraparézy cievneho pôvodu po odznení akútneho štádia
- stavy po poraneniach a operáciách centrálneho a periférneho nervstva
- roztrúsená skleróza a iné demyelinizačné ochorenia v štádiu bez ataku
- syringomyelia s paretickými prejavmi, sústavne odborne liečená

Indikácie kúpeľnej liečby - deti:- ochorenia typu detskej mozgovej obrny a príbuzné stavy;
- ochorenia periférneho nervového systému;
- svalové ochorenia a iné poruchy hybnosti centrálneho pôvodu;
- poruchy hybnosti po úrazoch a zápaloch mozgu a miechy;
- poruchy hybnosti po operáciách nádorov mozgu a miechy, po cievnych - mozgových príhodách;
- degeneratívne a heredofamiliárne ochorenia nervovosvalového aparátu;
- choroby pohybového aparátu – vrodené a získané chyby a stavy po zápalovýchochoreniach.

Kontraindikácie: Infekčné choroby, vážne choroby srdca, akútne tromboflebitídy, zápalové reumatické ochorenia v akútnom štádiu, nádorové ochorenia s metastázami, akútne psychózy, labilný diabetes s opakovanou acidózou, tehotenstvo, závislosť na alkohole a iných návykových látkach, inkontinencia moča a stolice, stavy vyžadujúce sústavnú starostlivosť tretej osoby, epilepsia s častou frekvenciou záchvatov.

Liečebné procedúry: V piešťanských kúpeľoch ponúkame viac ako 60 rôznych liečebných procedúr a metodík. Základom sú procedúry využívajúce unikátnu minerálnu vodu a liečivé sírne bahno, ktoré sa kombinujú s vodoliečbou, individuálnou a skupinovou rehabilitáciou, masážami, uhličitou terapiou, svetloliečbou, elektroliečbou, teploliečbou a ďalšími špecializovanými výkonmi a relaxačnými procedúrami. Naša ponuka obsahuje takmer všetko, čo môže moderné rehabilitačné lekárstvo ponúknuť skupine ochorení pohybového aparátu.

Lázeňské služby: Lázeňský hotel / dům, Lázně

Procedury léčení: Pohotovostní lékařská služba, Stálá služba sestry, Kryoterapie, Oxygenoterapie, Joga, Stomatologie, Terénní kúry, vycházkové trasy, Psychoterapie, Inhalace, Elektroléčba, Mechanoergoterapie, Laseroterapie, Suchá plynová koupel, Plynové injekce, Parafinoterapie, Rehabilitační plavání, Léčebný tělocvik v bazénu, Léčebný tělocvik, Vířivé koupele, Masáže, Podvodní masáže, Reflexní masáže, Přísadové koupele, Peloidní zábaly, Přírodní termální koupel, Pitné kúry, Vodoléčba

Vyšetřovací výkony: Vstupní a výstupní lékařské vyšetření, Kontrolní lékařské vyšetření, Vstupní lékařské vyšetření včetně poučení pacienta, Základní biochemické vyšetření

Přírodní léčivé zdroje: Vody sirné, Vody termální, Peloidy

Léčba nemocí indikace: Pohybové ústrojí, Pooperační, poúrazové stavy a rekondice, Obezity a nadváhy, Bechtěrevova choroba, Mimokloubní revmatismus, Vertebrogenní syndrom, Roztroušená skleróza, Syringomyelia

Ostatní druhy léčby: Akupunktura, Relaxační procházky, Kneippovy chodníky

Stravování:


Restaurace popis: Celodenné stravovanie vám poskytneme v jednej z piatich jedální hotelového komplexu. Raňajky sú podávané formou bufetových stolov, obed a večera servírované systémom table d`hote s možnosťou výberu zo špecialít domácej a medzinárodnej kuchyne, vegetariánskych a diétnych jedál, delenej stravy s bohatým šalátovým bufetom.

K dispozícii je nočný bar, štýlová vináreň Slovenská izba s pravou cimbalovou hudbou.

Počas leta vám ponúkame grilované špeciality na terase Ohnisko v príjemnom prostredí parku Kúpeľného ostrova.

Služby:



Kongresové služby:
Tlumočnické služby, Video , Laserové ukazovátko, Diaprojektor, Zabudované promítací plátno, Kopírka, Ozvučení, PC, Flipchart, Bezdrátové mikrofony

Kongresy a ubytovanie: Kúpele Piešťany nachádzajúce sa v prekrásnom prostredí Kúpeľného ostrova, vzdialené len 85 km od Bratislavy, ponúkajú pre záujemcov široké možnosti organizovania kongresových služieb:
  • medzinárodné kongresy
  • konferencie
  • odborné semináre a školenia
  • workshopy
  • firemné prezentácie
  • obchodné rokovania
  • pracovné obedy
  • firemné stretnutia podľa požiadaviek klienta

Kongresové priestory sú zariadené najmodernejšou prezentačnou technikou spolu s technickou obsluhou a podporou. Pri organizácii podujatí závisí výber techniky plne od požiadaviek organizátorov.



Konferenční kapacity:

salónek č. 1 (počet míst 40)

salónek č. 2 (počet míst 20)

Ceník ubytování:




Měna:

Ceny zahrnují:

Fotogalerie (25):


Lázně Piešťany Spa Hotel Grand SplendidLázně Piešťany Spa Hotel Grand SplendidLázně Piešťany Spa Hotel Grand Splendid
Poptávka UBYTOVÁNÍ - nezávazná – klikněte
Kontakt:

E-mail: info@penzion-hotel.cz
ICQ: 102 162 937
Skype: penzion-hotel
Telefon: +420 775 684 048
Mapa serveru
Přidat objekt
Kontakt
Copyright © Penzion-Hotel.cz 2000 - 2024 všechna práva vyhrazena
Realizace: w-software.com